Pálava – Kde jinde..

Představ si rovinu, kam jen dohlédneš. Je posetá vinohrady. Řádek vedle řádku, hrozen vedle hroznu, na které si špačci brousí zobák.

Placka, ze které se kdysi vyklubaly skály. Dotkni se jich, vylez na ně.

Vytáhni si z batohu řízek a sněz ho v královské kuchyni ze 13. století. Z hradu zbyly už jen zdi, ale ty máš přece fantazii.

Dobrou chuť.

Rozhlédni se na všechny strany. Na horizontu vidíš kouřící Dukovany ztrácející se jako v dálce na moři plachetnice. Na druhé straně větrem sviští lopatky větrných elektráren a dole pod tebou natahuje sklepník do koštýře víno.

Nech si nalít a ochutnej.

Kde jinde přemýšlíš nad osudy lidí zatopené vesnice, ze které zbyl jen ostrůvek s kostelem? Kde jinde čouhají z vody stromy? Kde jinde objevíš nejstarší keramickou sošku na světě?

Jsi na Pálavě..

Sirotčí hrádek, Stolová hora , Perná, Dolní Dunajovice a Rakousko z Obory

Sirotčí hrádek, Stolová hora, Perná, Dolní Dunajovice a Rakousko z Obory

Pavlov a Nové Mlýny z Dívčích hradů

Pavlov a Nové Mlýny z Dívčích hradů

Proč vznikl tento text?

Do SportObchodu jsme si na školení copywritingu pozvali Marka Prokopa. První den jsme se žhavili výletem, poznávali a druhý den psali, procházeli web a vylepšovali naše texty.

Marek nám dal přes noc úkol – napsat USP Pálavy. Já se ale zasnil, moc dobře úkol nesplnil a místo jedné větičky vzniklo toto.

Třeba vás to aspoň navnadí rozjet se schovat do klidných lesů, brodit se sněhem a kochat výhledy. Z Brna jste tam do hodinky 😉

Označeno s: ,
Označeno v Novinky, Volný čas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*