Aktuální info o ledu na brněnské přehradě

K 30. lednu 2014 není na brněnské přehradě led, na kterém by se dalo bruslit.

Info z 30.01.2014

Podle Městské policie zatím není led na Prýglu vyhovující.

Z tiskové zprávy MP:

První mrazivější dny letošní zimy již neodolatelně lákají zvědavce k Brněnské přehradě, aby se na vlastní oči přesvědčili, jak její hladina postupně zamrzá. Ani přes relativně nízké teploty však chladné počasí netrvá dostatečně dlouho na to, aby byl vstup na hladinu možný, natožpak bezpečný. První led se objevuje pouze podél břehů a jeho tloušťka nepřesahuje dva centimetry. Strážníci Jednotky poříční proto upozorňují, že vstup na něj představuje obrovské riziko a ještě několik dní zcela jistě nebude možné na přehradě bruslit. Městská policie i letos stav ledu monitoruje, bude pravidelně měřit jeho tloušťku a informovat o ní veřejnost.

Původní článek z roku 2012

Příznívá zpráva pro školáky a studenty, kteří mají tento týden jarní prázdniny. Podle Městské policie Brno se dá na Prýglu bezpečně bruslit.

Led na brněnské přehradě

Podle posledních měření se tloušťka ledu na Prýglu pohybuje okolo 20 cm.

V tiskové zprávě MP Brno z 8. února 2012 se píše:
„Podle posledního měření dosáhla síla ledu na přehradě 20 centimetrů a po zamrzlé vodní hladině je tedy pohyb návštěvníků relativně bezpečný.“

Riziková místa

Při bruslení na přehradě si dejte pozor za Roklí ve směru až do Veverské Bítýšky. Opatrní buďte i při vstupu na led, kde se často tvoří praskliny.

Zajímavosti a další tipy

Jak to na brněnské přehradě vypadalo loni, kam si odskočit na WC nebo kde si dát dobrý svařák, jsem psal v loňském článku.

Kdybyste měli poznatky z letošního bruslení na přehradě či nějakou fotku, budu rád, když mi napíšete na e-mail kontakt@adamjurak.cz.

Přeju hodně zábavy 😉

Označeno s: ,
Označeno v Starý blog

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*