Jak získat 1000 followerů a nepípnout?

28. května 2012, půl hodiny před půlnocí, obohatilo český twitter nové velké jméno. Jaromír Bosák, sportovní komentátor České televize, poslal svůj první tweet. A co je na tom?

Kdy a jak?

V pondělí 28. května se na Facebooku ČT Nová média a ČT4 objevila fotka Jaromíra Bosáka, kterého Tomáš Hodboď učí pracovat s twitterem.

Fotka byla doplněna odkazem na Bosákův twitter účet a sen každého twitteristy o naskakujících followerech začal.

Proč?

V posledních měsících se Česká televize věnuje sociálním médiím opravdu hodně a úspěšně. Takový HydePark je na propojení TV a socek založený.

Proč Bosák? Blíží se fotbalové EURO (od 8. června) a Bosák je asi nejpopulárnější sportovní komentátor u nás. Jeho hlášky kolují internetem roky, tak proč by nemohly kolovat přímo od něj po twitteru.

Možná je to dlouhodobý plán ČTNM, ale podle mě přispělo i twitterově úspěšné Mistrovství světa v hokeji, při kterém se na zprávičky do 140 znaků vrhli komentátoři ČT v čele s Robertem Zárubou a vynikajícím Michalem Dusíkem.

1000 followerů bez pípnutí

První tweet postnul Jaromír Bosák 28.05.2012 ve 23:29, to už měl na follower pažbě více než 1000 zářezů.

U nás záviděníhodné číslo.

První tweet Míry Bosáka
První tweet Jaromíra Bosáka

Teď „už“ jen stačí, aby si Míra Bosák našel k twitteru cestu a nás followery dokázal zásobovat zajímavými informacemi ze zákulisí a aktualit sportovního dění.

Znáte ještě nějaký účet, který měl 1000 followerů, aniž by twítnul?

Výzva popularitám: Pojďte na twitter!

Český twitter za světovým pokulhává, je stále výsadou spíš geeků a těžko se při oblibě Facebooku dostává běžným uživatelům internetu pod kůži.

Twitteristé se snaží svou oblíbenou síť propagovat mezi kamarády i na webu. Většinou bez větší odezvy.

Co ale dokázal například Bosák?

Když jsem si po zmíněném Bosákově prvním twítu prohlédl jeho followery, vyskočilo na mě plno vajíček. Těmi se vyznačují hlavně čerstvě založené twitter účty, které zatím nemají vlastní fotku.

Bosak-followers

Část followerů twitter účtu Jaromíra Bosáka

Z toho plyne, že se díky populárnímu komentátorovi dostalo na twitter plno nováčků. Je to cesta, jak na twitter dostat více lidí?

Možá ano, proto vyzývám zajímavé populární osobnosti (popularity): Začněte s twitterem.

Označeno v Starý blog

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*